Пропонуємо вам приготувати страву, яку подають як закуску, як спекотне та як гарнір. Це баклажани із сиром пармезан. Готувати їх просто: використовуйте наш рецепт і переконайтесь у цьому самі.

Пропонуємо вам приготувати страву, яку подають як закуску, як спекотне та як гарнір. Це баклажани із сиром пармезан. Готувати їх просто: використовуйте наш рецепт і переконайтесь у цьому самі.

Ми радимо використовувати кошерну сіль, тому що в ній немає нічого зайвого. Тільки сіль, ніякого йоду, фтору чи мікроелементів. Але якщо вам подобається смак звичайної солі, візьміть її. Сир пармезан одразу натріть на тертці та розділіть на дві купки.

Вибирайте баклажани середніх розмірів, щоби сумарно вони важили близько 1-1,2 кг. Відразу помийте їх, наріжте кружальцями завтовшки близько 1,2 см. Консервовані помідори вибирайте цілі, бажано відразу очищені. Трохи пізніше ми їх наріжемо та додамо у процесі готування.

Гарнір, закуска та печеня в одній страві? Ловіть цікавий рецепт із баклажанами

Складові

  • Баклажани – 2 Штуки
  • Панірувальні сухарі – 500 Грамів
  • Орегано сушений – 1 їдальня
  • Сушений чебрець – 1 Столова ложка
  • Оливкова олія — 5 столових ложок
  • Борошно – 20 Грамів
  • Яйця – 6 Штук
  • Молоко незбиране — 2 столові ложки
  • Моцарелла – 450 Грамів
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Цибулина – 1/2 Штуки
  • Часник – 5 Зубчиків
  • Томати консервовані – 1.6 Кілограма
  • Свіжий чебрець (гілочка) – 2 Штуки
  • Свіжий базилік (гілочка) – 2 Штуки

Енергетична цінність

  • Калорійність 6 ккал
  • Білки 4 г
  • Жири 4 г
  • Вуглеводи 4 г

Спосіб приготування

Викладаємо баклажани на решітці та посипаємо сіллю. Залишаємо приблизно на 1 годину, щоб з них стек гіркий сік.

Як тільки з баклажанів припинить капати сік, перекладіть їх у друшляк і ретельно промийте під проточною холодною водою.

Розкладіть баклажани на рівну поверхню і промокніть паперовими рушниками.

У глибокій мисці змішайте 1,5 чайної ложки солі, сушені орегано та чебрець, сухарі та перець. Змішайте.

Борошно висипте на тарілку чи середніх розмірів миску.

У такій же мисці розбийте яйця та влийте молоко. Збийте їх до однорідної маси.

Обваляйте шматочки баклажана спершу в борошняній суміші, потім у суміші з молоком і в кінці – в панірувальних сухарях.

Обтруште баклажани від зайвих сухарів і перекладіть на деко.

Розігрійте у великій сковороді з високими бортами рослинне масло. Олії має бути близько 1,2 см. Дочекайтеся, поки олія не почне кипіти (або доведіть її до 200 градусів).

Гарнір, закуска та печеня в одній страві? Ловіть цікавий рецепт із баклажанами

Поставте духовку розігріватись до 200 градусів.

У середній каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте в ньому нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник протягом 3 хвилин. Не забувайте помішувати.

Додайте нарізані консервовані помідори та гілочки свіжої зелені.

Доведіть суміш до кипіння та варіть під кришкою на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Витягніть гілочки пряних трав. Додайте сіль та перець за смаком.

Поки обсмажте баклажани у сковороді до появи золотисто-коричневої скориночки. Це триватиме близько 3 хвилин.

Баклажани поверніть на застелений паперовими рушниками лист. Посоліть і поперчіть.

Візьміть форму для запікання відповідного розміру. Змастіть оливковою олією за допомогою кухонного пензля або натріть вершковим маслом.

Викладіть у форму третину томатного соусу та половину баклажанів. Зверху посипте натертим сиром і тонко нарізаною моцарелою.

Повторюйте «складання» страви, доки інгредієнти не закінчаться.

Запікайте у духовці близько 30 хвилин.

Краще подавати баклажани відразу після приготування. Але будьте обережні: страва буде дуже гарячою. Коли баклажани охолонуть, покладіть їх у герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику не більше 5 днів.

За бажання повністю остигла страва заморожується і зберігається в морозилці 3-4 місяці. Розігрівати його краще в духовці. Зберігання підлягає і соус. У холодильнику та в герметичній ємності він проживе близько 3 днів. У морозилці – до 2 місяців.

Баклажани вважаються повноцінним блюдом, тому подавати до них гарнір не обов’язково. За бажання додайте свіжі овочі, пасту або крупи. Якщо соусу виявилося недостатньо і блюдо вийшло сухуватим, подайте соус окремо. Або додайте томатну пасту з приправами.