На шкірі навколо рота мало сальних залоз, а тонка шкіра на губах їх зовсім позбавлена. Шкіра губ не захищена від зовнішніх факторів, а взимку довкілля особливо агресивна. Сезонна сухість губ називається дерматологічним хейлітом. Виникає від вітру, холоду та зниженої вологості повітря в опалювальних приміщеннях. Шкіра стає дуже вразливою та відчуває дефіцит вологи. Якщо суха шкіра губ є частою проблемою, то повернути гладкість і м’якість можна лише за допомогою правильно збудованого догляду, який ми з сайтом https://vertebrolog.com.ua для вас підготували.

Щоб губи не сохли: три етапи догляду за шкірою губ

Три етапи догляду

  1. Відлущування. На відміну від шкіри обличчя, шкіра губ добре реагує на механічне відлущування, але потрібно використовувати не засоби для обличчя, а спеціальні скраби для губ. Гранули, що відлущують, у них дрібніші, а склад м’який і поживний. Скраб відлущує ніжно і без травм, знімає шкіру, що омертвіла, на місці якої утворюється новий шар – м’який і рівний. Крім того, ексфоліація прискорює циркуляцію крові, губи стають більш яскравими та природно пухкими.
  2. Зволоження. У зволоженні губ допомагають бальзами, але слід звертати увагу на склад. Якщо в ньому багато олій та силікону, то додаткового зволоження такий засіб не дасть, зате “запечатає” вологу всередині. Нанесення бальзамів з маслами на сухі губи обернеться ще більшою сухістю.Серед зволожуючих компонентів потрібно шукати ті самі, що й у кремі для обличчя: гіалуронову кислоту, колаген, цераміди, амінокислоти. Але денним кремом краще шкіру губ не мазати, тому що за структурою вона відрізняється від шкіри обличчя. Є м’які базові креми з щадним впливом, але навіть найменший відсоток додаткових активів може викликати на губах подразнення. Краще не ризикувати та використовувати засоби, призначені спеціально для губ.
  3. Захист. А тут, навпаки, вітаються олії, ланолін, рослинний чи бджолиний віск. Це необхідний засіб проти обвітрювання та сухих губ, без якого краще не виходити на вулицю. Захисний поживний бальзам найкраще наносити поверх зволожуючого, а можна навіть поверх помади.

Щоб губи не сохли: три етапи догляду за шкірою губ

Додаткові заходи для догляду за шкірою губ

Якщо бальзами не справляються, і губи все одно сохнуть, можна підключити маски, що відновлюють. У них зазвичай дотримується балансу між поживними і зволожуючими компонентами, але якщо хочеться посилити зволоження, можна перед нанесенням маски нанести на губи крапельку гіалуронової сироватки або флюїду.

Маски краще наносити на ніч, а для моментальної дії можна наклеїти спеціальні патчі для губ. Вони працюють швидко та покращують зовнішній вигляд шкіри. Відмінний варіант, щоб підготувати губи до нанесення макіяжу.