За статистикою сайта https://kite.od.ua жінки страждають від болів у шиї набагато частіше, ніж чоловіки. Шведські вчені довели, що це спричинено тим, що жінки відчувають значно більше стресу, ніж чоловіки. Приємного мало, враховуючи, що шия – це одне із найслабших місць у нашому тілі.

Шия всьому голова

На нашу шию постійно припадає велике навантаження, через неї кров надходить у головний мозок. І при найменшій нестабільності шийних хребців кровообіг в артеріях може бути порушений. А це, у свою чергу, подарує вам масу неприємностей, починаючи від запаморочення і закінчуючи інсультом.

До речі, окрім цього, проблеми у шийному відділі можуть дуже негативно вплинути і на наші особи! Затискач кровопостачання лицьових артерій перекриє живлення шкіри, м’язовий каркас обличчя зменшуватиметься – і ось вам, будь ласка, складки та провисання шкіри…

Здорова шия = молоде обличчя. Покращуємо стан шиї для краси та молодості

Фізіологічна ікона

Наша шия спочатку довга і вузька, продовжує хребет і підтримує голову у правильному фізіологічному положенні. І, незважаючи на те, що голова важить приблизно стільки ж, скільки м’яч для боулінгу, шиї не потрібно мати величезні м’язи – весь секрет у витонченому балансі, продуманому самою природою.

Шийний відділ хребта повинен мати певну довжину по всьому колу. Щоб перевірити, чи відповідає ваша шия нормальному фізіологічному стану, зробіть таке:

  1. Приберіть волосся і уважно розгляньте свою шию в дзеркалі (можна використовувати 2-3 дзеркала). Виміряйте свою шию з усіх боків, вона має бути однаковою. В ідеалі, звісно. А якщо вам трохи за 40, то найімовірніше ззаду довжина шиї буде коротшою на пару див.
  2. Обережно нахиліть голову назад. Що ви відчуваєте? Є відчуття, ніби основа шиї вперлася у щось тверде? Це означає, що 1-й хребець уперся в 7-й, а решта прогнулася всередину

М’язи шиї постійно потребують рівномірного зміцнення та м’якого розслаблення. Це допоможе правильно розподілити навантаження, запобігатиме защемленню нервів і артерій. Комплекс вправ, який я вам приготувала, не займе у вас багато часу, зате користь принесе колосальну!

Здорова шия = молоде обличчя. Покращуємо стан шиї для краси та молодості

Всі вправи ми робитимемо з положення стоячи, але ви можете зробити їх і сидячи. Чи готові? Поїхали!

1 вправу. Встаємо рівно, ноги на ширині плечей. Піднімаємо руки і з’єднуємо долоні над головою, тиснемо долоні один одному назустріч. Максимально повертаємо голову праворуч, утримуємо положення 8 рахунків та повертаємо ліворуч. Виконуємо вправу 8 разів.

2 вправу. Кладемо праву руку на голову і нахиляємо голову праворуч. Ліву руку тягнемо вниз. Все робимо дуже обережно! Утримуємо положення 8 рахунків і міняємо бік, нахиляючи голову вліво. Робимо вправу 8 разів.

3 вправу. Складаємо руки у замок на потилиці. Нахиляємо голову вперед, шию тіням униз. Потім розкриваємо лікті, лопатки відводимо назад, розводимо плечі. Шию тягнемо, шия довга. Розтягуємо м’язи 3 підходи по 8 рахунків.